През цялата нощ продължиха  измерванията на нивото на амоняк в

...
През цялата нощ продължиха  измерванията на нивото на амоняк в
Коментари Харесай

Кметът на Ловеч: Нивото на амоняк вече е в нормите

През цялата нощ продължиха  измерванията на равнището на амоняк в атмосферния въздух в региона на ловешкото дружество " Мелта ", където през вчерашния ден бяха регистрирани стойности, които надвишават повече от 3 пъти допустимите.

След снощното съвещание на спешния щаб, кметът Корнелия Маринова успокои жителите, че равнището на амоняк към този момент е в нормите. Няма заплаха за жителите на Ловеч.

Началникът на работа " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " (РСПБЗН) Явор Абаджиев разясни, че приключване на амоняк се е стигнало поради прекъсване на електрозахранването към хладилната апаратура на предприятието, която работи с към 8 тона амоняк.

Следобед ще има нова информация от преносимата лаборатория, която е на място.

Още във вторник инспекцията на институциите откри, че замърсяването на въздуха е от теч на амоняк от хладината апаратура на предприятието, което е в непосредствена непосредственост до жилищни квартали, детски заведения и учебно заведение.

" 15 дни е повредата тук. Аз съм подал 3 сигнала на 112. Имам малко дете. Това ни трови всеки ден  и никой не подхваща никакви ограничения “, каза  Ангел Иванов, който живее на 50 метра до хладилната апаратура.

Кметът Корнелия Маринова успокои жителите, че равнището на амоняк към този момент е в нормите:

" Хоратаq които усещат задушливата миризма, за предпочитане е да  бъдат в затворено пространство. Корозирана, амортизирана се оказва тази апаратура. Най-вероятно ще се пристъпи към задължаване да бъде затворена. “

Началникът на РСПБЗН Явор Абаджиев разясни, че до високите равнища на амоняк се е стигнало поради прекъсване на електрозахранването към хладилната апаратура, която работи с към 8 тона амоняк.

" Въпреки че към този момент е възобновено електрозахранването, казусът ще остане и няма да спре оттечката на  амоняк от инсталацията. Т. е. би трябвало да се вземе по-кардинално решение. Първо настоящ ремонт, а в случай че се реши, че инсталацията е негодна,  към този момент да се премине към нейното прекъсване от употреба. “
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР